icon icon
icon
logo mobile vwc
  • VWC-slide1.jpg
  • VWC-slide2.jpg
  • VWC-slide3.jpg
  • Home
  • Nieuws
  • Kennisbijeenkomst nieuwe privacyregels (AVG)

Kennisbijeenkomst nieuwe privacyregels (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 gelden er nieuwe strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  De nieuwe wetgeving verwacht van (kleine) stichtingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties dat ze actief stappen zetten om deze regels in te voeren. Alles omtrent de privacy van o.a. leden, klanten en vrijwilligers moet worden uitgezocht, geregeld en vastgelegd.

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving heeft Mevr. Mr. A. van de Laar en Dhr. Mr. M. Reker van Pot Jonker Advocaten bereid gevonden om voor kleine stichtingen, verenigingen, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersinitiatieven een heldere toelichting te geven op de AVG.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Welke persoonsgegevens vallen onder de nieuwe verordening?
Hoe gaat u daar als organisatie mee om?
Welke rechten hebben betrokkenen (leden, klanten, vrijwilligers)?
Wat te doen om datalekken te voorkomen?
Wat moet u in beleid regelen?

Na afloop van deze bijeenkomst weet u welke verantwoordelijkheden de nieuwe wetgeving met zich meebrengt en wat de vereniging of stichting moet gaan regelen.

Datum:           27 maart 2018
Tijd:                17.30 – 19.30 uur
Locatie:          Museum Het Dolhuys, Schotersingel 2 Haarlem

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is nodig en kan tot 23 maart a.s. met een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.