icon icon
icon
logo mobile vwc

Vrijwilligerscentrum zoekt nieuw bestuurslid

Het bestuur van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving is met SPOED op zoek naar een nieuw bestuurslid.
Wij vragen:

·         Enige bestuurlijke ervaring als lid van een stichtingsbestuur
·         Enthousiasme, energie en tijd (min. 0,5 dag per week)
·         Instemming met de visie en missie van het Vrijwilligerscentrum
·         Creativiteit en zo mogelijk ervaring op het gebied van HR beleid
·         Netwerk in Haarlem en bij voorkeur hier ook woonachtig
·         Bereidheid om als vrijwilliger coöperatief samen te werken

Wij bieden een uitdagende bestuursfunctie in een organisatie van groot maatschappelijk belang in een snel veranderende omgeving. Graag informeren wij u uitvoerig in een persoonlijk gesprek. Meer informatie is te verkrijgen bij onze voorzitter Marijke Lodeweegs via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.



LOGO VWCentrum

Hommage aan vrijwilligers in Museum Haarlem

De fotogroep In the Picture, een initiatief van het Vrijwilligerscentrum, legde het afgelopen jaar allerlei activiteiten van vrijwilligers bij diverse vrijwilligersorganisaties vast. Het werk van deze acht amateurfotografen is een ware hommage aan de talloze vrijwilligers die Haarlem en omgeving iedere dag weer een beetje mooier maken. Dankzij dit project hebben twintig vrijwilligersorganisaties nu prachtig fotomateriaal om hun organisatie , de activiteiten en het vrijwilligerswerk daadwerkelijk ‘in the picture’ te zetten

Een selectie van de foto’s is tot 5 februari in een speciale tentoonstelling te zien in het Museum Haarlem. Deze tentoonstelling werd op donderdag 11 januari geopend door wethouder Jur Botter, die blij verrast was te zien hoeveel variatie er in vrijwilligerswerk is en hoeveel plezier dat oplevert.

Het Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47 is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag en maandag van 12.00 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Belangstelling om ook deel te nemen aan dit project? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

180111 Opening expositie Museum Haarlem 21

Vrijwilligerscentrale nu Vrijwilligerscentrum

De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. heet vanaf donderdag 7 december Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving. En dat is niet alles: bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw huisstijl. Fris, eigentijds en met een optimistische uitstraling. Wij zijn er erg blij mee! 

Ook met de nieuwe naam blijft het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving hét aanspreekpunt voor vrijwillige inzet. Waarbij we inzetten op zowel traditionele als nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, daarbij altijd inspelend op de laatste trends. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, maar doen we samen met onze partnerorganisaties en alle vrijwilligers. Met z’n allen maken we Haarlem en omgeving een beetje mooier!.


LOGO VWCentrum

Publicatie VWC: Trends in vrijwillige inzet

Bijna de helft van de Haarlemmers doet weleens vrijwilligerswerk. Daarvan is zestig procent vrouw en dat is meer dan in de rest van het land. Daar is de verhouding tussen mannen en vrouwen gelijk verdeeld. De vrijwilligers zijn voornamelijk actief op scholen, bij (sport)verenigingen en de scouting. Deze  - en nog veel meer - interessante weetjes zijn te vinden in de publicatie “Trends in vrijwillige inzet - Haarlem en omgeving aan zet”, een uitgave van de Vrijwilligerscentrale.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2