icon icon
icon
logo mobile vwc

Jongerendenktank

jongerendenktank

De Jongerendenktank Haarlem en Bloemendaal bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die meedenken over alles wat met jongeren en vrijwillige inzet te maken heeft. En dat is nogal wat! Het varieert van het imago van vrijwillige inzet onder jongeren tot het aan de tand voelen van de wethouders van Haarlem en Bloemendaal over hun ideeën over jongerenparticipatie.

Ieder jongere (12 – 26 jaar) kan zich bij de denktank aansluiten. We komen acht keer per jaar bij elkaar om plannen te maken. Bijvoorbeeld over het bereiken en stimuleren van jongeren, welk aanbod is interessant voor jongeren, wat voor acties gaan we ondernemen enzovoort.

De Jongerendenktank bestaat ondertussen twee jaar en heeft al heel wat gedaan: er zijn gastlessen en workshops op scholen gegeven, interviews in de stadsglossy gepubliceerd, een postercampagne op touw gezet, er is overleg met wethouders geweest en er is een jongerendebat ‘Jongeren en vrijwillige inzet’ georganiseerd.

Heb je interesse om je bij de Jongerendenktank aan te sluiten of wil je een keertje komen kennismaken, dan kan dit uiteraard. Aanmelden kan je via:
Chris Rabbers, 06-81144230, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Jongerendenktank.
De Jongerendenktank Haarlem en Bloemendaal


Vanwege het debat over jongerenparticipatie op 2 november in de raadszaal van het Stadhuis, stond er in het Haarlems Weekblad een interview met Quinten Atsma, lid van de Jongerendenktank van de Vrijwilligerscentrale en een van de initiatiefnemers van het debat.
Lees het interview met Quinten.